torstai 19. heinäkuuta 2018

Lomareissu

Moneen kesään emme ole käyneet missään ns.lomamatkalla ja aina sitä on kesäloman loputtua katunut kun ei ole tullut mihinkään lähdettyä. Tänä kesänä päästiin nyt onneksi reissuun ja määränpäänä oli Kalajoen hiekkasärkät. Pienen lapsen kanssa pitkät automatkat ei oikein säväytä joten nämä n.3h:n autoilut suuntaansa olikin suht stressitön juttu, varsinkin kun ajettiin päikkäriaikoihin.
Kauan tuumattiin mökin ja hotellin välillä ja kallistuttiinkin sitten lopulta kylpylähotellin kannalle. Kylpylähotelli siksi että jos olisi kovin huono sää niin ei tarvitsisi mökissä könytä kylmissään (juup juup, eihän siellä ollutkaan kuin +30 lämmintä) ja myös siksi että ei tarvitsisi ihan niin paljon tavaraa viedä mukanaan.
Hotelli oli aivan ok, huone siisti ja viihtyisä ja kylpylän puolikin aivan kiva. Allasosastolla oli pienehkön pääaltaan lisäksi muutama poreallas, kylmäallas sekä pienten lasten allas, tavallinen sauna ja turkkilainen sauna. Isoa allasta tuo meidän taapero vähän vieroksui mutta pikkuallas oli aivan hitti liukumäkineen ja leikkikaluineen. Aamupäivät vietettiinkin kylpylässä ja iltaisin suunnattiin rannalle.

Nyt tosiaan sattui tälle meidän lomalle nämä mahtavat helteet minkä vuoksi moni muukin oli suunnannut hiekkasärkille aurinkoa palvomaan ja nauttimaan upeista hiekkarannoista ja viilentävästä merivedestä. Sopu sijaa antaa ja aina sitä johonkin väliin sai vilttinsä ja pyyhkeensä levitettyä. Ranta oli kyllä aivan huippu pienille lapsille, vesi oli matalaa niin kauas kun silmä kantoi. Ja suuresta väkijoukosta huolimatta ei roskia tai lasinsiruja yms. tullut vastaan ollenkaan. 

Ruokapaikat olivat tietenkin aivan tupaten täynnä, mikä aiheutti harmaita hiuksia vilkkaan ja malttamattoman taaperon vanhemmille, sillä luonnollisesti ruokaa sai odottaa tuuman jos toisenkin. Mutta siitäkin onneksi selvittiin! Odottaessa käytiin välillä pihalla leikkimässä ja välillä katseltiin teletappeja kännykästä. On se vaan niin erilaista reissata lapsen kanssa kuin kahdestaan :) 
 
Tuossa nyt joitain pikaräpsyjä matkan varrelta. Jotenkin kuvaaminen yleisillä paikoilla, ravintoloissa jne.. on vielä itselle niin "noloa", varsinkin kun siellä tosiaan oli tosi paljon ihmisiä joka paikassa.

-Susanna-

Ps. Matkarattaiden, tavaroiden JA taaperon kantaminen rantahiekassa ei kovinkaan mukavaa ollut näillä helteillä!

Pps. Hotellissa oli tooosi pieni hissi ja yksi seinä oli lasista ja kyllä, kuuma oli ja mulla ahtaanpaikan kammo....tulipa siinä tälle emännälle rapputreenejä kyllikseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti