maanantai 23. heinäkuuta 2018

Mansikkasuu

Muutamia vuosia sitten teimme viljelylaatikoita lavakauluksista. Kangas alle ja mustaa maalia sudittiin pintaan. Omansa porkkanoille, perunoille, tillille & persiljalle ja mansikoille, yht. 7kpl. Aseteltiin ne nurmikon päälle ja jätettiin väli mistä mahtuisi ruohonleikkurilla kätevästi leikkaamaan. Noh, kätevää se ei ainakaan ollut. Vaikka ruohonleikkurilla väleistä mahtuukin, niin sitä pitkää heinää kasvaa laatikoiden sivuilla ja nurkissa, joten trimmerillähän ne on sitten leikattava. Ajattelimme helpottaa työn määrää ja kaivettiin laatikoiden välit auki, kangas ja sora päälle, nyt ei heinät pitäisi kasvaa. No, kasvaahan ne, ja lisäksi voikukat ym. rikkaruohot ja nythän se vasta kamalan näköinen onkin! Laatikoita JA sora-aluetta saisi olla koko ajan kitkemässä ja varsinkin soralta on hankalaa kaivella voikukkien pitkiä juuria irti.
Miehen kanssa asiaa pähkäiltyämme päätettiin että otetaan kaikki lavakaulukset pois ja tehdään ihan vaan perinteinen kasvimaa tilalle. Kitkemistä tottakai siinäkin on, mutta ruohonleikkuu olisi paljon helpompaa ja nopeampaa. Nyt vielä mietinnän alla on kasvimaan reunat, laittaisiko niihinkin kapean sorapolun kuten kukkapenkkeihin vai katetta reunoille vaiko vaan kanttaus? Täytyy vielä tutkailla eri vaihtoehtoja. Ja jos oikein innostutaan niin voishan sitä kunnon perunamaankin joskus laittaa, meillähän tätä lääniä kyllä piisaa.


Tällä hetkellä noissa viljelylaatikoissa on vain porkkanaa ja kausimansikoita. Porkkanoita saadaan vielä tovi odotella mutta mansikoita on tullut hyvin, paras sato tähän mennessä. Joka päivä käydään pikkusen kanssa kypsät mansikat poimimassa, nam!
Mutta ennen tätä kasvimaan mullistusta meillä on yksi toinen puutarhaprojekti kesken, siitä lisää sitten aikanaan :)

-Susanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti