keskiviikko 1. elokuuta 2018

Tartuin haasteeseen

Raskausaikana muutama vuosi takaperin minulle puhkesi raskausajan diabetes. Se oli iso yllätys ja kolahti kovaa, ja oikeastaan koko loppuraskaudenkaan aikana en päässyt ns. sinuiksi sen kanssa. Sokerien mittailu ja syömisien tarkkailu/ajoittaminen/rajoittaminen oli yllättävän raskasta. Ja varsinkin se, että oma kroppa ei toimi niin kuin sen pitäisi, tuntui pelottavalta ja pahalta.
 
Raskausajan diabeteksen sairastaneilla on suurempi riski sairastua 2 tyypin diabetekseen joten ravitsemuksella ym. terveellisillä elämäntavoilla voi olla merkittävä vaikutus tulevaisuuteen. Tämä sai myös minut ajattelemaan omaa tulevaa terveyttä sekä sitä, että miten siihen voisin vaikuttaa. Yksi suuri terveyteen vaikuttava tekijä on tietenkin ravinto; Se mitä suusta sisään menee, niin sitä se ihmiselle tekee. Jo tuolloin raskausaikana lisäsin ruokavaliooni huomattavasti enemmän kasviksia ja kasvipohjaisia tuotteita, liha-ja muiden eläinperäisten tuotteiden jäädessä pikkuhiljaa taka-alalle. Kasvispainotteinen ruokavalio tuntui minulle itselle hyvältä ja oikealta, sokerit pysyivät tasaisina ja olo oli paljon virkeämpi ja kevyempi. Ja edelleen samoilla, hyviksi todetuilla linjoilla mennään. Kasvikset on pop!
 
Olen jo useamman kuukauden pyöritellyt mielessäni osallistumista vegaanihaasteeseen ja nyt vihdoin uskalsin siihen tarttua. Jes jes ja jes, aivan mahtavaa!! Odotan innolla että minkälaisia ruokia sitä saakaan seuraavan kuukauden aikana tehdä. Ja on helpottavaa kun viikon ruokalista tulee valmiina s-postiin ostoslistan kera, ei tarvitse itse tuumata mitä ruuaksi taas tekisi. Jos näin helpolla tavalla voin vaikuttaa terveyteeni ja siinä samalla myös auttaa ympäristöä ja eläimiä niin miksi ei?
 
-Susanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti