sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

TapettikuumeSilloin kun rakensimme tätä kotiamme 7 vuotta sitten emme laittaneet tapettia yhteenkään huoneeseen. Maalasimme lähes kaikki seinät vain valkoisella maalilla, sillä kaikkien muiden päätettävien asioiden lisäksi tapetit ja maalinsävyt olisi ollut vaan liikaa. Ajatuksena olikin että asuttaisiin tässä hetki ja fiilisteltäisiin että mikä sopisi mihinkäkin.

Ensimmäisenä uutta maalia sai pintaansa olohuone/keittiö. Väriksi valikoitui monen testailun jälkeen Tikkurilan Laasti-sävy. Tämä on mielestäni kaunis harmaa ja sillä loppuviimein maalattiin myös muutama muukin huone. Harmaan maalin kaveriksi laitoimme yhdelle pitkälle seinälle Sandbergin Wilma tapettia. Tällä tapetilla oli hyvä aloittaa, sillä se on kuviosta huolimatta aika neutraali kuitenkin.
Myöhemmin tapettia seinälleen sai vielä vieras-/lastenhuone jossa päädyttiin lintuaiheiseen tapettiin ja tuohon samaiseen harmaaseen maaliin.

Sandbergin Wilmatapetti

Vieras-/lastenhuoneen tapetti


Mutta nyt on kyllä sellainen tapettikuume päällänsä että oksat pois! Valinnanvaraa on vaan ihan liikaa ja aina tulee vaan ihanampaa ja ihanampaa kuviota ja väriä vastaan. Mutta vaikka kuinka paljon kaikkea ihania tapetteja löytyykin, niin päädyn usein kuitenkin ihastelemaan Pihlgrenin ja Ritolan lukkotapettia. Beigen sävy sopisi tv-huoneeseen ja harmaata ajattelin työhuoneeseen. Saman tehtaan juhannusruusutapettia haaveilen eteiseen, valkoisia ruusuja sinisellä pohjalla. Enpä olisi muutamia vuosia sitten uskonut haaveilevani minkäännäköisitä kukkatapeteista mutta niin vain silti kävi :)
Kodinhoitohuoneen tapettiehdokkaat ovat vielä mietinnän alla. Jotain pienikuvioista kuitenkin sillä meidän khh on pieni ja kapea ja isot kuviot vielä "söisivät" tilaa pienemmäksi.
Tapetointihommiin ei kuitenkaan vielä hetkeen ryhdytä mutta kunhan vaan jo valmiiksi katselen...ehkä sitten joskus muutaman vuoden päästä kun itsekin töihin palajan. Onneksi aina voi haaveilla :)

-Susanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti